Gestructureerd 5S invoeren met een 5S audit

Gestructureerd 5S invoeren in uw organisatie is hét antwoord om snel zelf te verbeteren in uw organisatie. 5s is een basisconditie voor uw verbetercultuur. Met een 5s audit onderzoekt u waar u staat en maakt u direct een verbeterslag in uw bedrijf. Maak uw werkplek of productie zo overzichtelijk en gestandaardiseerd mogelijk en neem verspillingen weg!

Onderzoek de mogelijkheden die Cierpa u biedt om u te ondersteunen. Liever direct aan de slag? Dat kan met onze gratis 5s checklist!

Wat is 5s lean?

De 5s lean methode is afkomstig uit Japan. Het is een methode om efficiënter te werken. Het systeem streeft orde en netheid op de werkplek na. Dat streven wordt geordend in 5 principes, alle beginnend met de letter S:

Seiri – Scheiden – Weg met overbodigheid

Seton – Schikken – Alles op zijn plaats, een plaats voor alles

Seiso – Schoonmaken – Schoonmaken = inspecteren

Seiketsu – Standaardiseren – Vastlegging en herkenning

Shitsuke – Stimuleren/Stand houden – Voor altijd een verspillingvrije werkplek!

Wat doet een 5s assessment voor mijn bedrijf?

De toepassing van 5s is een stapsgewijs proces. Om de voortgang en het niveau te bewaken gebruikt u 5s audits en 5s assessment. Een goede audit vertelt op elke van de 5 S’en hoe ver u bent en helpt u naar het volgende niveau te komen. Door deze audits met regelmaat uit te voeren kunt u verbeteringen signaleren en zo het beste uit uw productie of organisatie halen.

5s audits zijn dan ook geen noodzakelijk kwaad, het zijn tussentijdse mijlpalen die onderdeel zijn van een groter plan. Wanneer dit idee zich heeft geworteld in uw organisatie, kan iedereen de audits zien als een motiverend moment met volop ruimte om gezamenlijke successen te tonen en te vieren.

Hoe vaak dient een 5s audit uitgevoerd te worden?

Audits worden regelmatig gedaan, om te kunnen beoordelen of de productie op het juiste niveau wordt uitgevoerd en om te bepalen of de ingezette verbeterpunten vruchten afwerpen. Een 5s lean audit kan 1 keer per 3 maanden gehouden worden, maar ook 1 keer per week, als u snel feedback over een nieuwe werkwijze wilt hebben.

Digitale 5s audit

Cierpa kan u helpen met de 5s audits binnen uw bedrijf. Cierpa Assessment is een digitale auditing tool die met behulp van visuele rapportages zichtbaar maakt hoe uw organisatie continu verbetert. De mogelijkheden zijn uitgebreid: meerdere auditors, verschillende plekken binnen het bedrijf, zelfs verschillende locaties kunt u met de tool meten.

Cierpa Assessment laat zien hoe goed het gaat met uw organisatie en is meer dan een momentopname van de bedrijfsvoering. Met Cierpa Assessment zet u een mooie stap in het verbeterproces binnen uw organisatie.

Meer weten over de mogelijkheden van Cierpa? Neem contact op voor vrijblijvend advies!

Direct aan de slag

Wilt u graag direct aan de slag? Dat kan ook. Een 5s checklist in pdf is een prima manier om een eenvoudige audit te doen. De 5s lean checklist van Cierpa vertelt u aan de hand van de 5s principes hoe goed, veilig en efficiënt uw werkplekken en medewerkers functioneren. De audit laat direct zien waar uw productie niet efficiënt is en helpt u zo om het werkproces efficiënter te laten verlopen. Een goede start van uw verbeterproces!

Download onze 5s lean checklist en doe direct u uw eigen audit!

DOWNLOAD

De 5s lean checklist ingevuld en behoefte aan uitleg of overleg over een volgende stap? Neem contact op, wij denken graag met u mee!

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Gestructureerd 5S invoeren met een 5S audit