Philips Lighting: Kostenreductie en omzetstijging

Testmonials
Casses

Philips is wereldmarktleider in productie van starters voor TL-buizen. Philips wilde het bestaande meetsysteem – op papier noteren, in Access invoeren – vervangen en automatiseren. Met als doel de foutgevoeligheid en tijdsbesteding aan registratie te reduceren.

"Via een advertentie voor een vacature in BN De Stem kwamen we toevallig uit op de Cierpa OEE. Een mooie timing.

De Cierpa OEE hebben we kunnen aansluiten op het bestaande datasysteem van Philips (Circle). De papieren rompslomp verminderde aanzienlijk, de foutgevoeligheid werd geëlimineerd en we kregen betere rapportages. Dit alles leidde tot een kostenreducatie, een prijsverlaging en daarmee een verhoging van het aantal verkochte producten.

Waar wij ook heel tevreden over zijn is de slideshow die realtime informatie geeft op verschillende tv-schermen in de fabriek. Deze info wordt door iedereen dagelijks bekeken (ook voor de plantmanager is dit een vorm van communicatie)."

Naast bovengenoemde resultaten is Philips aan de slag gegaan met de Cierpa Kaizen en Cierpa Quality. Volgens Philips hebben de verschillende modules een belangrijke bijdrage geleverd bij de implementatie van LEAN.

Ik wil ook Cierpa OEE gebruiken
Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.
Meer succesverhalen
Rodney van As, Quality Engineer
software lean 5s audit OEE kennis kaizen
Flamco: Tot 50% reductie onderhoud
Flamco is de grootste leverancier van expansievaten en montagematerialen voor expansievaten. Flamco startte in 2008 met Cierpa OEE Cockpit omdat handmatige metingen niet tot een precies en zuiver inzicht in de stilstanden van de machines leidden. Cierpa bood de mogelijkheid om realtime de OEE-berekeningen uit te voeren.
Raymond Vermeulen, Production Manager
software lean 5s audit OEE kennis kaizen
Royal Mosa: Tot 50% reductie in de stilstanden
Mosa is een innovatieve Nederlandse tegelfabrikant met verkoopkantoren over de hele wereld. Mosa is begonnen met real-time OEE berekenen vanwege een duidelijke behoefte bij de operators om tijdsbesparingen door te voeren. Inzicht in de duur en oorzaken van stilstanden stond centraal in de behoefte om gerichter te kunnen verbeteren.
Karin Warrink, Training & Development manager
software lean 5s audit OEE kennis kaizen
CleanLease: Verbeteringen worden opgepakt en geborgd
"Binnen ons bedrijf liep al een verbeterproces voordat we met de Cierpa Kaizen startten. Onze medewerkers hadden veel verbeterideeën maar het was moeilijk om inzicht te krijgen in de meerwaarde van alle voorstellen. Daardoor kregen de ideeën te weinig opvolging."