Klantverhaal Mosa: De ervaring van Royal Mosa: Tot 50% reductie stilstanden

Mosa is innovatieve Nederlandse tegelfabrikant met verkoopkantoren in de hele wereld. Mosa is begonnen met real-time OEE berekenen vanwege een duidelijke behoefte bij de operators om tijdsbesparingen door te voeren. Inzicht in de duur en oorzaken van stilstanden stond centraal in de behoefte om gerichter te kunnen verbeteren.

In 2014 zijn we aan de slag gegaan met de Cierpa OEE. Deze Lean Support Software kon direct worden aangesloten op de bestaande sensoren en PLC’s. Daarbij kon gebruik worden gemaakt van bestaande datastromen en onze IT-infrastructuur. Dit resulteerde in 50% reductie van stilstanden.

Resultaat
• 50% reductie van stilstanden tijdens omstellen
• Exact inzicht in moment van optreden en duur van stilstanden
• Exact inzicht welke machine de bottleneck is op welk moment
• Bijvangst: Inzicht in duur en aantal korte stops

 

Cierpa OEE in 3 minuten

Cierpa OEE kan bedrijven perfect ondersteunen bij het verbeterproces. Lees meer over de mogelijkheden van Cierpa OEE of bekijk onze video!

Thumbnail
Cierpa OEE in 3 minuten

NAAR CIERPA OEE

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Klantverhaal Mosa: De ervaring van Royal Mosa: Tot 50% reductie stilstanden